ODAGIS+QGIS

Welcome!

This community is for professionals and enthusiasts of our products and services.
Share and discuss the best content and new marketing ideas, build your professional profile and become a better marketer together.

Bu topluluk profesyonel ve meraklı kullanıcılar, ortaklar ve programcılar içindir. Aşağıdakiler hakkında sorular sorabilirsiniz:

  • odoo'nun belirli bir altyapıya nasıl kurulacağı,
  • odoo'nun belirli iş ihtiyaçlarına göre nasıl yapılandırılacağı veya özelleştirileceği,
  • odoo'yu belirli bir iş ihtiyacı için kullanmanın en iyi yolu nedir,
  • kendi ihtiyaçlarınız için modüller nasıl geliştirilir,
  • odoo hizmet teklifleri hakkında belirli sorular.

Sormadan önce - lütfen benzer bir soru aradığınızdan emin olun.Soruları başlıklarına veya etiketlerine göre arayabilirsiniz. Kendi sorunuza cevap vermek de uygun.

Lütfen çok öznel ve tartışmacı olan veya bu toplulukla alakalı olmayan sorular sormaktan kaçının.

Sadece karşılaştığınız gerçek sorunlara dayanarak pratik ve cevaplanabilir sorular sormalısınız. Konuşkan, açık uçlu sorular bu sitenin kullanışlılığını azaltır ve diğer soruları ön sayfadan çıkarır.

Sorunuzun işaretlenmesini ve muhtemelen kaldırılmasını önlemek için, aşağıdaki durumlarda öznel sorular sormaktan kaçının…

  • her cevap neredeyse geçerlidir: " Senin favori ____ nedir?"
  • cevabınız soruyla birlikte verilir ve daha fazla cevap beklersiniz: “______ için ______, ne kullanıyorsunuz?”
  • çözülecek gerçek bir sorun yok: “Diğer insanların benim hissettiklerimi hissetmesini isterim.”
  • açık uçlu, varsayımsal bir soru soruluyor: “______ ne oldu?”
  • bir soru olarak gizlenmiş bir boş laftır: “______ berbat, haklı mıyım?”

Bu örneklerden birine uyursanız veya soruyu sorma motivasyonunuz “______ hakkında bir tartışmaya katılmak istiyorum” ise, burada değil posta listelerimizde sormalısınız. Bununla birlikte, motivasyonunuz “Başkalarının bana ______ 'ı açıklamasını isterim” ise, muhtemelen iyisinizdir.

(Yukarıdaki bölüm Stackoverflow’un SSS’inden uyarlanmıştır.)

Dahası:

  • Yanıtlar soru eklememeli veya genişletmemelidir.Bunun yerine soruyu düzenleyin veya bir soru yorumu ekleyin.
  • Yanıtlar diğer cevaplara yorum yapmamalıdır. Bunun yerine diğer cevaplara bir yorum ekleyin.
  • Yanıtlar sadece diğer Soruları göstermemelidir.Bunun yerine, "Olası ... kopyası" göstergesi içeren bir yorum ekleyin. Bununla birlikte, ilgili ek bilgileri sağlayan diğer sorulara veya cevaplara bağlantılar eklemeniz uygundur.
  • Yanıtlar yalnızca bir bağlantıya çözüm sunmamalıdır. Bunun yerine, yalnızca bir kopyala / yapıştır olsa bile çözüm açıklamasını metninize ekleyin. Bağlantılar kabul edilir, ancak kaynaklara veya ek okumaya cevap vermek için tamamlayıcı olmalıdır.

Yanıtlar soru eklememeli veya genişletmemelidir. Bunun yerine, soruyu düzenleyin veya bir yorum ekleyin.

Yanıtlar diğer cevaplara yorum yapmamalıdır. Bunun yerine diğer cevaplara bir yorum ekleyin.

Yanıtlar sadece diğer soruları göstermemelidir.Bunun yerine "Olası ... kopyası" ifadesini içeren bir yorum ekleyin.Bununla birlikte, ilgili ek bilgi sağlayan diğer sorulara veya cevaplara bağlantılar eklemek iyidir.

Yanıtlar yalnızca bir bağlantıya çözüm sunmamalıdır. Bunun yerine, yalnızca bir kopyala / yapıştır olsa bile çözüm açıklamasını metninize ekleyin. Bağlantılar kabul edilir, ancak kaynaklara veya ek okumaya cevap vermek için tamamlayıcı olmalıdır.

Yanıtlar tartışmalara başlamamalıBu topluluk Soru-Cevap bir tartışma grubu değildir. Lütfen soruların ve cevapların özünü sulandırma eğiliminde oldukları için cevaplarınızda tartışmalar yapmaktan kaçının. Kısa tartışmalar için lütfen yorum yapma imkanını kullanın.

Bir soru veya cevap kaldırıldığında, bunları gönderen kullanıcı "karma puan" olarak adlandırılan bazı puanlar kazanacaktır. Bu noktalar, toplumun kendisine olan güveninin kabaca bir ölçüsüdür. Bu noktalara göre kullanıcılara kademeli olarak çeşitli moderasyon görevleri atanır.

For example, if you ask an interesting question or give a helpful answer, your input will be upvoted. On the other hand if the answer is misleading - it will be downvoted. Each vote in favor will generate 10 points, each vote against will subtract 2 points. There is a limit of 200 points that can be accumulated for a question or answer per day. The table given at the end explains reputation point requirements for each type of moderation task.

Bu sitenin amacı, Odoo ile ilgili soruları cevaplayacak ilgili bir bilgi tabanı oluşturmaktır.

Bu nedenle, bilgi tabanı içeriğinin genel kalitesini artırmak için bu sitenin deneyimli kullanıcıları tarafından wiki sayfaları gibi sorular ve cevaplar düzenlenebilir. Bu ayrıcalıklar kullanıcı karması düzeyine göre verilir: karmanız yeterince yükseldiğinde de aynısını yapabilirsiniz.

Bu yaklaşım size göre değilse, lütfen topluluğa saygı gösterin.

İşte ayrıcalıklara ve karma seviyesine sahip bir tablo