Yardım

Hoşgeldiniz!

Bu topluluk, ürün ve hizmetlerimizin profesyonelleri ve meraklıları içindir.
En iyi içeriği ve yeni pazarlama fikirlerini paylaşın ve tartışın, profesyonel profilinizi oluşturun ve birlikte daha iyi bir pazarlamacı olun.

0

Web Haritada Bilgi Alma işlemi

Avatar
Oda Admin

Web Haritada Bilgi Alma işlemi kaç farklı şekilde yapılabilmektedir?

Avatar
Vazgeç
1 Cevap
0
Avatar
Oda Admin
En İyi Cevap

Bilgi alma web haritada en çok kullanılan işlemlerden biridir. Harita ekranında akıllı objelerden herhangi birine tıklayarak tekli ya da birden fazla obje seçerek çoklu bilgi alma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.


 Tekli Bilgi Alma:

Varsayılan yöntem olup önce sağ alt köşedeki "İnfo" düğmesine basılıp renk değişimi görüldükten sonra harita objesine tıklamak suretiyle yapılır. Bu işlem sonucunda ekranda Bilgi formu açılır.

Bilgi formunun başlık çubuğunda bilgi alınan objenin ikon olarak geometri tipi ve bulunduğu katman ismi görülecektir. Objeye ait bilgiler orta kısımda gruplar halinde listelenmektedir. 

Formun en alt kısmında ise objeye haritada yaklaşma(zoom to object), yol tarifi, doküman ekleme ve obje değişim izleme tablosu düğmeleri yer almaktadır.


 Çoklu Bilgi Alma:

Alternatif yöntem olup bu işlem için yine önce sağ alt köşedeki "İnfo" düğmesine basılıp sağ alt köşedeki ok butonu üzerine 2. kez basıldığında dörtgen alan, 3. kez basıldığında poligon alan seçme (çoklu seçme) modu aktif hale getirilir. Çoklu seçim modu seçildikten sonra harita üzerinde dörtgen veya poligon şeklinde bir alan işaretlenerek, bu alan içerisindeki objelere ait bilgiler katmanlar halinde bir tabloda görüntülenir.


Tablosal bilgi formunda tablar halinde alan içinde kalan katmanların ikon olarak geometri tipleri ve isimleri görülecektir. Seçilen objelere ait bilgiler orta kısımda tablo halinde listelenmektedir. 

Formun alt kısmında ise objeye haritada yaklaşma(zoom to object) ve seçilen satırdaki objeyi form olarak gösterme düğmeleri yer almaktadır.


 Sağ klik ile Bilgi Alma:

Varsayılan yöntem olup önce sağ alt köşedeki "İnfo" düğmesine basılıp renk değişimi görüldükten sonra harita objesi üzerinde sağ klik yapılmak suretiyle yapılır. Bu işlem sonucunda ekranda açılan menüde listelenen objelerden biri seçilir ve bilgi formu açılır.


 Sorgu Sonuçlarından Bilgi Alma:

Hazır Sorgu vb sonuçları harita ekranında kümeleme noktaları ve ikonlar şeklinde görüntülenmektedir. Sağ alt köşedeki "İnfo" düğmesine basmadan doğrudan obje ikonuna tıklanmak suretiyle bilgi alınabilmektedir.


Kümeleme ikonunda birden çok obje olduğu görülüyorsa Bilgi Tablosu şeklinde görüntüleme yapılacaktır.


 Bilgi Formundan Standart Rapor Çıktısı Oluşturma:
Bilgi alınan her bir objenin standart rapor çıktısı sağ alt kısımda bulunan ilgili butona tıklayarak oluşturulabilmektedir.


İstenilen Rapor şablon dosyaları MS Excel veya Word formatında hazırlanıp Admin Panel'e eklendikten sonra farklı rapor çıktıları da yine aynı butona basarak pdf veya xls/doc formatında alınabilmektedir.


Avatar
Vazgeç