AzersuCIS projesi en yüksek ödüle layık görüldü

“Geospatial World Awards of Excellence 2013” [13-16 Mayıs 2013, Rotterdam, Hollanda]

“Azersu” OJSC Projesi - “Yeraltı altyapısının yönetimi - AzersuCIS” başka bir uluslararası ödül kazandı.  Proje, 13-16 Mayıs tarihlerinde Hollanda Krallığı'nda düzenlenen “Coğrafi Bilgi Sistemleri Forumu (“Geospatial World Awards of Excellence 2013 ”)  "Su Kaynakları Yönetimi" dalında aday gösterildi. Forumda 80'den fazla ülkenin projesi sunuldu.

Daha önce BİT Daire Başkanı S. Ganili proje hakkında şunları söyledi: “AzersuCIS, içme suyu, atık su ve yağmursuyu sistemlerinin coğrafi envanteri, şebeke analizi ve modellemesi için tasarlanmış bir sistemdir. Sistem devreye alındığında, tasarım çözümlerini değerlendirebilecek ve kayıt, su temini ve kanalizasyon sistemlerinin ve şebekede meydana gelen kazaların mevcut durumunu değerlendirebilecektir. Aynı zamanda sistem, içme suyunu, atık suyu ve yağmursuyu altyapılarını ve ayrıca inşaat ve çalışma alanlarını merkezi bir şekilde yönetmemizi sağlayacak. ”

Sunumun ardından jüri projeleri değerlendirdi. Değerlendirme sırasında projelerin tasarımı, projelerin kapsadığı alan, yenilikler ve faydalar göz önünde bulundurulmuştur.

13-14 Nisan tarihlerinde 2012'de AzersuGIS’in Water Su, Atık Su ve Yağmursuyu Ağları’ndaki Yenilikçilik ”kategorisindeki 270 proje arasında Bentley Systems'den İlham Alınan Bir Ödülünü de kazanmıştı. Ayrıca, AzersuGIS, Azerbaycan'da "Yılın Mühendislik Projesi" olarak kabul edilmişti.

MASKİCBS Projesine 1.lik ödülü